O nas

Inspiracja

Czekoladowa Paczka powstała dzięki fantastycznej grupie entuzjastów czekolady, która spotyka się od 2007 roku na łódzkich degustacjach, najpierw w legendarnej "małej Wielkiej Czekoladzie", a dziś w pięknych wnętrzach restauracji "U Milscha" przy ul. Łąkowej 21. Lubimy dzielić się doświadczeniem degustowania czekolady, tę rolę spełnia też Czekoladowa Paczka, zapraszając nowych śmiałków do próbowania Prawdziwej Czekolady i odkrywania niezwykle bogatego świata aromatycznego kakao.



Degustacje czekolady


Tradycję "małej Wielkiej Czekolady" podtrzymuje Piotr Krzciuk, bloger, felietonista, czekoladowy juror show kulinarnego Top Chef. Głęboko wierząc, że "życie jest zbyt krótkie, by jeść kiepską czekoladę" odkrywa nowe ziarna i tabliczki z różnych zakątków naszej planety, które po zaopiniowaniu przez koneserów znajdą się w "Czekoladowy Paczkach" i ofercie sklepu.



Piotr Krzciuk w Top Chef



Czekoladowej Paczki nie byłoby bez naszych Klientów i Serdecznych Przyjaciół, którzy potrafili docenić jakość prawdziwej czekolady z aromatycznych odmian ziaren kakao, sprawiając, że nasza praca ma sens. Nierzadko też wpływając na kształt naszej oferty. Dziękujemy, że jesteście :-)



Piotr Rogucki i czekolada Amedei Porcelana



Do współtworzenia oferty sklepu dziś zapraszamy również Ciebie. Masz ciekawe doświadczenia, znasz Prawdziwe Czekolady, które powinny pojawić się na naszych półkach, albo stać się częścią czekoladowych zestawów? Napisz do nas.